Toyota leidt wereldranglijst

Toyota (1), Kion (2) en Jungheinrich (3) hebben wereldwijd de hoogste omzet gescoord met betrekking tot hun heftruckverkopen in het afgelopen jaar.

Nacco staat met de zustermerken Hyster en Yale op de vierde positie, gevolgd door Crown. De wereldranglijst wordt jaarlijks samengesteld door het Duitse DHF Intralogistik. De ranglijst belicht de markt van al het mondiaal verkochte intern transportmaterieel (heftrucks en magazijntrucks) in gedetailleerde omzetten in Euro’s en het bijbehorende marktaandeel van de desbetreffende fabrikanten in het boekjaar 2012/2013.

Wereldranglijst

De Top 10 bestaat uit de volgende merken:

1. Toyota
2. Kion (linde, Still, OM en Baoli)
3. Jungheinrich
4. Nacco (Hyster, Yale)
5. Crown
6. Cargotec
7. UniCarriers (Atlet, Nissan, TCM)
8. Mitsubishi
9. Manitou
10. Heli

Bekijk en download de complete Wereldranglijst

Uitsluitingen
De wereldranglijst is met 32 merken uitvoerig, maar desondanks niet compleet. Om voor vermelding in de wereldranglijst in aanmerking te komen, moet de desbetreffende producent een minimale omzet van 10 miljoen euro in het afgelopen boekjaar hebben behaald.  Dit is de reden waarom kleinere merken niet als zodanig in deze lijst voorkomen. Ook zijn er fabrikanten van intern transportmaterieel (ook grotere) die hun cijfers niet openbaar wensen te maken en daarom van vermelding zijn uitgesloten. Bron: DHF Intralogistik & Logistiek Totaal en Toyota

Delen