Cursus Rijvaardigheid

Vanaf heden zijn wij ook het juiste adres voor het volgen van een Hoogwerker Cursus

Wij verzorgen elk jaar in samenwerking met Alles4Bedrijven Heftrucks Veiligheids Trainingen,
Het betreft eerste cursussen alsmede herhalingen.
bel ( 0223 – 523 590 ) voor de eerst volgende datum en wij delen u in bij een van deze cursussen:

 

Veiligheidstraining heftruck

Om een heftruck goed te kunnen bedienen moet een chauffeur weten wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de heftruck.

De ARBO wet schrijft voor dat de bestuurders moeten beschikken over specifieke deskundigheid.

Speciaal voor bestuurders die al ervaring hebben in het bedienen van een vorkheftruck, organiseert Wijnker Mechanisatie B.V. samen met opleidingscentrum Alles4Bedrijven een opleiding:
Veilig werken met de heftruck

De nadruk zal tijdens de curcus liggen op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze door de arbeidsinspectie en de ARBO wet zijn opgesteld.
De training bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte.

De training is praktijk gericht, de theorie wordt uitsluitend ter ondersteuning van de praktijk gegeven.

 

 

Door deze cursus zullen uw heftruckchauffeur(s) beter in staat zijn om ongevallen te voorkomen, de mogelijkheden/beperkingen van de heftruck sneller onder ogen te zien. Dit betekent voor u concreet:

Minder bedrijfsschade aan gebouwen, goederen en heftruck (=”kostenbesparing),

Verminderde kans op bedrijfsongevallen, lager ziekteverzuim en gemotiveerd personeel.

 

Deze cursus wordt bij ons aan de J C de Leeuwweg 26 te Breezand gegeven en zal op een zaterdag plaats vinden, maar kan ook bij voldoende belangstelling op uw bedrijf worden gegeven.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 245,- (excl. btw) per persoon incl. lunch, theorieboek (wordt voor aanvang van de cursus toegezonden) en indien geslaagd een veiligheids- certificaat en een veiligheidspasje voor de chauffeur.

 

En natuurlijk gebruik van de Toyota en/of Manitou vorkheftrucks tijdens de dag en voor de inwendige mens staat koffie en/of thee klaar.

 

Met vriendelijke groeten;

Wijnker Mechanisatie BV
Jan Wijnker

__________________________________________________
Zie onderstaand bericht van de arbeidsinspectie;
De Arbowet heeft bepaald dat de werkgever moet zorgen dat aan zijn werknemers onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid.

Wettelijke verplichting rij-instructie
Kort samengevatis het dus voor alle chauffeurs intern transport (vorkheftruck/reachtruck etc.), wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen. De werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor ‘voldoende’ onderricht van de chauffeurs. Als er een ongeluk gebeurt, moet het bedrijf de Arbeidsinspectie kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Door middel van een veiligheidscertificaat is dit aantoonbaar.

 

Het behaalde certificaat verlengen

Uit ervaring kunnen wij stellen dat in elk bedrijf regelmatig wijzigingen plaatsvinden ten aanzien van arbeidsomstandigheden. Om het risico op ongelukken tot een minimum te beperken, is het daarom aan te raden regelmatig “op te frissen” met betrekking tot het veilig en verantwoord bedienen van de interne transportmiddelen (om de 5 jaar of eerder, indien noodzakelijk).
Voor de eerst volgende cursus datum klik hier